Într-un peisaj mediatic tot mai inundat de informații, lupta împotriva fake news devine o prioritate esențială pentru profesioniștii din domeniul comunicării și media. În cadrul celei mai recente întâlniri dedicate de Asociația Română de Relații Publice acestui subiect crucial, Cătălin Hosu, președintele Asociației Române de Relații Publice (ARRP), a evidențiat angajamentul puternic al ARRP în promovarea informației corecte și în prevenirea răspândirii dezinformării.

„Suntem ferm convinși că o colaborare eficientă între comunicatori și mass-media este cheia pentru contracararea fake news și pentru restabilirea încrederii publicului în informație”, a declarat Hosu.

Președintele ARRP a adus în discuție complexitatea și provocările asociate cu identificarea și combaterea dezinformării în mediul online, subliniind nevoia de a investi timp și resurse în educația publicului și în filtrarea informațiilor. “O asociație profesională cum este Asociația Română de Relații publice trebuie să își asume rolul de a educa publicul, de a preveni răspândirea acestor informații” a adăugat Hosu.

Totodată Cătălin Hosu a a adus în discuție faptul că există instrumente și filtre pentru a gestiona conținutul ilegal sau dăunător de pe internet, dar acestea ridică întrebări legate de echilibrul între libertatea de exprimare și cenzură, exemplificând prin situația Coreei de Nord. Exemple ca acesta demonstrează riscul concentrării puterii în mâinile unor entități centralizate și necesitatea unei abordări echilibrate în gestionarea conținutului online.

Cătălin Hosu a subliniat importanța eticii în comunicare, sugerând că trebuie să ne gândim cum ne-ar afecta acțiunile pe noi înșine sau pe cei dragi nouă. A evidențiat nevoia unei educații responsabile, atât în rândul publicului, cât și în companii, pentru a evita dezinformarea și manipularea informațiilor.

Întâlnirea cu tema “Colaborarea între comunicatori și media pentru combaterea fenomenului fake news” este parte a unui program de întâlniri periodice pe subiecte relevante cu profesioniștii în relații publice și comunicare, derulate sub umbrela Open House de către Asociația Română de Relații Publice. Pentru a urmări inițiativele și proiectele Asociației, vă puteți abona la newsletter-ul ARRP aici. Pentru a primi evenimentele dedicate profesioniștilor în relații publice vă puteți abona la newsletter-ul EventsMax – PR aici.

Abonează-te!

Abonează-te la newsletter și îți trimitem periodic noutăți despre proiectele și acțiunile noastre.

Share This