Despre Noi

Istoric

Fondată în 1995, Asociația Română de Relații Publice a fost creată pentru a face familia comunicatorilor din România mai puternică. Astăzi, reunește atât specialiști redutabili, care au pus bazele acestei profesii în România, cât și tineri profesioniști, aflați la începutul carierei lor. Începând din 2012, Asociația și-a lărgit aria de cuprindere, invitând în rândurile sale nu doar comunicatori individuali, ci și firme și departamente de comunicare din companii și instituții, plecând de la convingerea că astfel forța sa va spori și interesele comunicatorilor vor fi servite mai bine.

Consiliul Director

Noul Consiliu Director, ales în 28 aprilie 2022, propune un program ambițios de activități profesionale, urmărind să sprijine dezvoltarea industriei comunicării din România în perioada următoare, actualizarea statutului asociației și atragerea de noi membri, fie profesioniști în domeniu, fie companii și alte organizații active în piață.
Cătălin Hosu

Cătălin Hosu

Președinte

General Manager COMM360

Cezar Caluschi

Cezar Caluschi

Vicepreședinte

GM Oameni și Companii

Cristian China-Birta

Cristian China-Birta

Vicepreședinte

Managing Partner, Kooperativa 2.0

Alexandra Mihăilescu

Alexandra Mihăilescu

Vicepreședinte

Partener, BDR Associates/Hill+Knowlton Strategies/WPP

Elena Oprea

Elena Oprea

Vicepreședinte

Consilier, ILLA CONCEPT & OFFICES SRL
Luminița Oprea

Luminița Oprea

Vicepreședinte

Marketing Manager, Termoenergetica București
Viorica Roșca

Viorica Roșca

Secretar

Public Affairs & Public Relations Manager, Rockwool Romania

Juriul de Onoare

contribuie la definirea poziției ARRP în legătură cu etica profesională.
Dumitru Borțun

Dumitru Borțun

Președinte Juriu

Prof. Univ. SNSPA
Radu Bîlbîie

Radu Bîlbîie

Membru

Conf. Univ.
Corneliu Cojocaru

Corneliu Cojocaru

Membru

Consultant
Gabriel Pâslaru

Gabriel Pâslaru

Membru

Director General, Perfect Ltd.
Cătălina Rousseau

Cătălina Rousseau

Membru

CEO, BDR Associates/Hill+Knowlton Strategies/WPP
Mihaela Tudor

Mihaela Tudor

Membru

CEO, Tudor Communications

Misiune, Viziune și Valori

Misiune

ARRP promovează activitatea de Relații Publice în România, protejează statutul profesional al specialiștilor din acest domeniu și acționează constant pentru profesionalizarea și standardizarea ocupației de practician al relațiilor publice în conformitate cu standardele internaționale în domeniu. ARRP reprezintă interesele membrilor asociației în particular și ale breslei în ansamblu,  atât la nivel național, cât și la nivel internațional, prin parteneriate cu alte asociații de profil din lume și afiliere la comunitatea globală.

Viziune

ARRP își propune să contribuie la promovarea corectă a disciplinei relațiilor publice în Romania și la creșterea constantă și consistentă a profesionalismului breslei. Le vom oferi profesioniștilor un spațiu real de comunicare, un mediu inovator și provocator în care să fie facilitate dialogul și cooperarea între membrii Asociației. Vom fi liantul între specialiștii din Relații Publice și împreună cu ei vom ridica standardele profesionale din domeniu.

Valori

Pentru îndeplinirea misiunii noastre, ne bazăm pe un set de valori în care credem cu tărie şi fără de care credem că profesia de practician de relaţii publice nu ar putea exista:

  • Profesionalism – credem că relaţiile publice sunt o ştiinţă care se ghidează după reguli bine definite. De aceea, promovăm toate acele standarde care contribuie la profesionalizarea Relațiilor Publice în România şi la alinierea acestei discipline la standardele internaţionale.
  • Cooperare – considerăm că Relaţiile Publice se pot dezvolta în România prin întărirea legăturii dintre profesioniştii care practică această disciplină. De aceea, credem în cooperarea dintre aceştia şi sprijinim iniţiativele care respectă această valoare.
  • Integritate – credem că integritatea este una dintre valorile care definesc în esenţă Relaţiile Publice ca profesie. De aceea, prin acţiunile noastre, promovăm toate acele standarde profesionale şi etice care pot asigura un mediu profesional integru capabil să promoveze interesele şi autoritatea profesională a celor din domeniu.
  • Inovare – considerăm că inovarea este o valoare cheie fără de care Relațiile Publice nu ar putea creşte şi nu ar putea asigura un spațiu de comunicare etic și profesionist. Din acest motiv, credem în toate acele inițiative care sunt bazate pe soluţii inovatoare şi care ne ajută să ținem pasul cu schimbările mediului socio-cultural.

Abonează-te!

Abonează-te la newsletter și îți trimitem periodic noutăți despre proiectele și acțiunile noastre.

Share This