Prezent, pe 23 noiembrie a.c. la prima ediție a Summit-ului regional organizat de Asociația Română de Relații Publice, Grzegorz Szczepański, președinte ICCO, a vorbit despre standardele de etică și provocările momentului în respectarea standardelor de etică în domeniul relațiile publice.

Grzegorz Szczepański a arătat: „Există 2 provocări pentru viitorul PR-ului. Prima, cum facem ETICA relevantă astăzi? Până în noiembrie anul trecut, problema Inteligenței Artificiale nu exista. Astăzi discutăm asiduu despre acest lucru, ne confruntăm cu noi fenomene, ne întrebăm ce ne așteaptă AI fiind la îndemâna oricui. ICCO tocmai a adoptat principiile de utilizare a Inteligenței Artificiale în profesia de PR. Noi am decis să fie un document public. Nu este un Cod. Noi l-am denumit Principii de utilizare a AI. Este un document despe ETICĂ și un ghid pentru profesioniști cum să utilizeze conținutul produs de AI.

A doua, cum facem standardele de ETICĂ universale? Cum să facem un set de reguli funcționale pentru toți, să reunești toate punctele de vedere din toate colțurile Europei sau ale globului, să le faci universale?

Trebuie să revizuim un model învechit de a face comunicare care a fost centrat pe client până astăzi. Trebuie să adoptăm un model în care punem oamenii pe primul loc – ”people first approach”. Altminteri, acest domeniu al PR-ului va dispărea în următorii 50 de ani.”

Pe 23 noiembrie, Asociația Română de Relații Publice (ARRP) a organizat prima ediție a Summit-ului regional, cu tema „Libertatea de exprimare vs. Discurs antidemocratic (Freedom of Expression vs. Antidemocratic Discourse)”. Au participat asociații profesionale de comunicare strategică și PR la nivel de președinți, precum și peste 100 de profesioniști din agenții, companii, instituții guvernamentale, asociații de business, autorități locale, regionale și centrale din nouă țări: Bulgaria, Cehia, Croația, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, precum și din Romania, țara gazdă.

Te așteptăm în ARRP! Devino membru și beneficiază de resurse, evenimente exclusive și o rețea valoroasă de profesioniști. Află detalii aici.

Abonează-te!

Abonează-te la newsletter și îți trimitem periodic noutăți despre proiectele și acțiunile noastre.

Share This