Maxim Behar, fondator al World Communication Forum Association și al competiției globale Best PR Leader Awards, a conferențiat la prima ediție a Summitului Regional organizat de Asociația Română de Relații Publice, eveniment cu largă participare internațională a specialiștilor din domeniul relațiilor publice, mediul academic și sector public.

Prezent cu o intervenție pe tema riscurilor aduse de apariția inteligenței artificiale pentru industria PR-ului, Maxim Behar a arătat: “Înainte de apariția AI, observam o contopire dinamică a 3 elemente: publicitate, digital și PR. Există o dispută aprinsă aici: care dinte cele 3 părți va fi leader în viitorul apropiat.

Cred că PR va fi leader și motivul este unul simplu, noi suntem maieștrii conținutului. La finalul zilei, totul este despre conținut. Acesta este cel mai mare avantaj al schimbărilor din ultimii 10 ani.

Al doilea lucru de luat în calcul este: noi nu mai suntem consultanți. Noi suntem experți de PR. Nu mai suntem sfătuitori, suntem decidenți. Noi trebuie să luăm decizii în numele clienților noștri în timp foarte strâns, minute, pentru a rezolva sau a preveni o criză.

Cel mai important risc este al pierderii încrederii. Noi nu vindem conținut SoMe, idei, strategii, pași, viziune. Noi vindem încredere pentru clienții noștri. Aici este riscul cu apariția AI. Sfatul meu este să folosim inteligența umană și apoi pe cea artificială. Apoi, verificarea triplă este sfântă. Nu credeți nimic înainte de o verificare prealabilă a faptelor, dar și a canalelor pe care a parvenit informația.”

Pe 23 noiembrie, Asociația Română de Relații Publice (ARRP) a organizat prima ediție a Summit-ului regional, cu tema „Libertatea de exprimare vs. Discurs antidemocratic (Freedom of Expression vs. Antidemocratic Discourse)”. Au participat asociații profesionale de comunicare strategică și PR la nivel de președinți, precum și peste 100 de profesioniști din agenții, companii, instituții guvernamentale, asociații de business, autorități locale, regionale și centrale din nouă țări: Bulgaria, Cehia, Croația, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, precum și din Romania, țara gazdă.

Te așteptăm în ARRP! Devino membru și beneficiază de resurse, evenimente exclusive și o rețea valoroasă de profesioniști. Află detalii aici.

Abonează-te!

Abonează-te la newsletter și îți trimitem periodic noutăți despre proiectele și acțiunile noastre.

Share This