Sergii Bidenko, președinte UPRA Ukraine, a vorbit despre modul în care operează dezinformarea în regiune și modalitățile prin care poate fi contracarată, în cadrul primei ediții a Summit-ului Regional al Asociației Române de Relații Publice, desfășurat pe 23 noiembrie.

„Profesioniștii de PR au competențe, abilități și mijloace de a contracara dezinfomarea, de a-i ajuta pe clienți și comunitățile din care fac parte. Adevărul înseamnă fapte, evenimente. Dar faptele nu sunt atractive. Dezinformarea se bazează pe emoții și pe neadevăr, pentru că astea sunt mult mai interesante. Din acest punct de vedere, trebuie să creăm și să prezentăm evenimente emoționale (”emotional stories”), să prezentăm faptele din perspectivă emoțională.” a punctat Sergii Bidenko.

Primul summit al Asociației Române de Relații Publice a abordat fenomenul de fake news ca instrument de propagandă și discurs al urii și a reunit reprezentanții asociațiilor profesionale din regiune pentru a stabili direcții comune de acțiune, cu viziune pentru viitor. La eveniment au fost prezenți comunicatori din mediul public și privat, precum și reprezentanți ai mediului universitar, pentru a stabili, împreună, cum facem față dezinformării și cum gestionăm informația într-o perpetuă evoluție a canalelor de comunicare.

Te așteptăm în ARRP! Devino membru și beneficiază de resurse, evenimente exclusive și o rețea valoroasă de profesioniști. Află detalii aici.

Abonează-te!

Abonează-te la newsletter și îți trimitem periodic noutăți despre proiectele și acțiunile noastre.

Share This