În cadrul celei mai recente întâlniri organizate de Asociația Română de Relații Publice, cu tema „Colaborarea între comunicatori și media pentru combaterea fake news”, participanții au evidențiat importanța unei colaborări eficiente între profesioniștii din relațiile publice și mass-media în lupta împotriva dezinformării.

Cătălin Hosu, președintele Asociației Române de Relații Publice, a subliniat angajamentul asociației în lupta împotriva știrilor false, menționând că acest subiecte este unul de extremă importanță pentru asociației și a fost abordate ca atare n cadrul mai multor evenimente organizate de-a lugul timpului.

Invitatul special al întâlnirii, Toader Păun, Digital Manager la veridica.ro, a subliniat importanța responsabilității față de public și necesitatea unei informări corecte și complete. El a evidențiat că dezinformarea și lipsa onestității în transmiterea informațiilor au dus la pierderea încrederii publicului în media și în profesioniștii din comunicare.

Webinarul a adus în prim-plan nu doar importanța colaborării între comunicatori și mass-media în combaterea fake news, ci și necesitatea unei abordări responsabile și etice în furnizarea și consumul de informații în era digitală. A evidențiat complexitatea și provocările asociate cu identificarea și combaterea dezinformării, subliniind că este o responsabilitate colectivă să promovăm informația corectă și să ne educăm în mod critic și responsabil în mediul online.

Cei interesați, care nu au ajuns la întâlnire, pot urmări înregistrarea pe pagina de YouTube a Asociației.

Principalele idei discutate în cadrul întâlnirii sunt disponibile în sumarul executiv pe care îl puteți accesa aici.

Vă așteptăm la următoarele întâlniri!

Abonează-te!

Abonează-te la newsletter și îți trimitem periodic noutăți despre proiectele și acțiunile noastre.

Share This