Specialist recunoscut la nivel internațional Paul Holmes, fondator al PRovoke Media și al renumitei competiții globale în domeniu, SABRE Awards a conferențiat la prima ediție a Summitului Regional organizat de Asociația Română de Relații Publice, eveniment cu largă participare internațională a specialiștilor din domeniul relațiilor publice, mediul academic și sector public.

Vorbind despre noile instrumente de PR și tendințele din perioada următoare, Paul Holmes a arătat: Ca industrie trebuie să facem ceva. În primul rând, să încetăm să fim parte a problemei. Am fost acuzați, și pe bună dreptate, că am apărat interesele nelegitime ale unor industrii sau entități. Trebuie să fim parte a soluțiilor. Trebuie să echilibrăm, să balansăm statutul de avocați pentru clienții noștri cu statutul de avocați în cadrul relației pe care o avem cu clienții și atunci când îi consiliem în comunicarea lor publică. Oamenii de PR sunt cei care construiesc relații, iar relațiile trebuie fundamentate pe încredere, onestitate, simpatie și empatie.

Empatia și integritatea sunt două calități pe care trebuie să le respectăm, dacă vrem să fim parte din soluție. Este timpul pentru noi ca industrie să milităm pentru excluderea din asociații a membrilor care nu respectă aceste reguli, a celor care nu sunt onești intelectual, a celor care alimentează dezinformarea, nu trebuie să acceptăm acest comportament. Trebuie să avem o poziție mai puternică și pronunțată în acest sens.”

Pe 23 noiembrie, Asociația Română de Relații Publice (ARRP) a organizat prima ediție a Summit-ului regional, cu tema „Libertatea de exprimare vs. Discurs antidemocratic (Freedom of Expression vs. Antidemocratic Discourse)”. Au participat asociații profesionale de comunicare strategică și PR la nivel de președinți, precum și peste 100 de profesioniști din agenții, companii, instituții guvernamentale, asociații de business, autorități locale, regionale și centrale din nouă țări: Bulgaria, Cehia, Croația, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, precum și din România, țara gazdă.

Te așteptăm în ARRP! Devino membru și beneficiază de resurse, evenimente exclusive și o rețea valoroasă de profesioniști. Află detalii aici.

Abonează-te!

Abonează-te la newsletter și îți trimitem periodic noutăți despre proiectele și acțiunile noastre.

Share This